DE FILMS

MASCARADE

 Nicolas Bedos

Met Engelse ondertiteling
Wanneer een jonge gigolo in de ban raakt van een prachtige oplichtster ontstaat er een duivels plan onder de brandende zon van de Franse Côte d’Azur. Zijn de twee geliefden tot alles bereid om een droomleven te leiden, zelfs als ze hiervoor het leven van een voormalige filmster en een makelaar moeten opofferen?

REVOIR PARIS

Alice Winocour

Met Engelse ondertiteling
Waarschuwing vooraf: sommige scènes, opmerkingen of beelden kunnen als schokkend worden ervaren.
Mia is in Parijs het slachtoffer van een aanslag in een brasserie. Drie maanden later heeft ze haar normale leven nog steeds niet kunnen hervatten; ze herinnert zich slechts flarden van de gebeurtenissen. Ze besluit haar geheugen te onderzoeken om de weg naar een mogelijk geluk terug te vinden.

LE SIXIÈME ENFANT

Léopold Legrand

Met Nederlandse ondertiteling
– Verfilming van de roman van Alain Jaspard –
Franck, schroothandelaar, en Meriem hebben vijf kinderen en serieuze geldproblemen. Het zesde kind is op komst. Julien en Anna zijn beide advocaat en kunnen geen kinderen krijgen. Dit is het verhaal van een ondenkbare regeling.

KOMPROMAT

Jérôme Salle

Met Engelse ondertiteling
Rusland, 2017. Mathieu Roussel, directeur van de Alliance Française wordt aangehouden in het bijzijn van zijn dochter en opgesloten. Als Franse expat is hij het slachtoffer van een “kompromat”, het gebruik van valse compromitterende documenten door de Russische geheime dienst om een staatsvijand schade te berokkenen. Met een levenslange gevangenisstraf die hem boven het hoofd hangt heeft hij slechts één optie: ontsnappen en op eigen kracht Frankrijk bereiken…

LES PIRES

Lise Akoka et Romane Guéret

Met Engelse ondertiteling
Er gaan filmopnames plaatsvinden in Cité Picasso, een wijk in Boulogne-sur-mer in Noord-Frankrijk. Tijdens de casting worden vier pubers gekozen om in de film te acteren. In de wijk is iedereen verbaasd: waarom zijn alleen “de ergsten” gekozen?

C’EST MON HOMME

Guillaume Bureau

Met Engelse ondertiteling
Julien Delaunay is tijdens de Eerste Wereldoorlog op het slagveld vermist geraakt. Zijn vrouw, Julie, gelooft niet dat hij dood is. Wanneer een portret van een man met geheugenverlies in de pers verschijnt, denkt ze vrij zeker Julien te herkennen. Ze ontmoeten elkaar weer en leren om weer van elkaar te houden. Maar dan eist een andere vrouw deze man op als haar echtgenoot.

FUMER FAIT TOUSSER

Quentin Dupieux 

Met Engelse ondertiteling
Na een hevige strijd tegen een duivelse schildpad krijgen vijf rechtshandhavers die
“TABAC FORCE” worden genoemd, de opdracht om in retraite te gaan om de afnemende cohesie binnen hun groep te versterken. Het verblijf verloopt perfect totdat Lézardin, de keizer van het Kwaad, besluit om de Aarde te vernietigen…

LA NUIT DU 12

Dominik Moll

Met Engelse ondertiteling
Bij de gerechtelijke politie stuit elke rechercheur vroeg of laat op een misdaad die hij niet kan oplossen en die hem achtervolgt. Voor Yohan is dat de moord op Clara. De verhoren volgen elkaar op, aan verdachten geen gebrek en Yohan’s twijfels nemen alsmaar toe. Eén ding is zeker, de misdaad vond plaats in de nacht van de 12e.

VOUS N’AUREZ PAS MA HAINE

Kilian Riedhof

Met Engelse ondertiteling
– Verfilming van de roman van Antoine Leiris –
Hoe een tragedie te boven komen zonder in haat en wanhoop te vervallen? Het waargebeurde verhaal van Antoine Leiris, die Hélène, zijn geliefde, verloor tijdens de aanslag op de Bataclan in Parijs. Hij laat ons een mogelijke uitweg zien: tegenover de haat van de terroristen zet Antoine de liefde die hij voor zijn jonge zoon en zijn overleden vrouw koestert.

COULEURS DE L’INCENDIE

Clovis Cornillac

Met Engelse ondertiteling
– Verfilming van de roman van Pierre Lemaitre –
Deze film is het tweede deel van de trilogie “Les Enfants du désastre (De kinderen van de catastrophe)”. Het eerste deel “Au revoir là-haut” is verfilmd door Albert Dupontel.
Februari 1927. Na het overlijden van Marcel Péricourt komt zijn dochter Madeleine aan het roer te staan van het financiële imperium dat zij heeft geërfd. Maar door – onverwacht en tragisch – toedoen van haar zoon belandt ze, geruïneerd, in een milieu waar corruptie en ambitie de boventoon voeren. Madeleine moet al het mogelijke doen om te overleven en haar leven weer op te bouwen, terwijl Frankrijk de eerste kleuren van het vuur waarneemt dat Europa zal verwoesten.

LES ENFANTS DES AUTRES

Rebecca Zlotowski

Met Engelse ondertiteling
Rachel is 40 jaar oud en heeft geen kinderen. Ze houdt van haar leven: haar leerlingen op de middelbare school, haar vrienden, haar exen, haar gitaarlessen. Wanneer ze verliefd wordt op Ali, hecht ze zich aan Leila, zijn 4 jarige dochter. Maar houden van andermans kinderen is een risico…

UNE BELLE COURSE

Christian Carion

Met Nederlandse ondertiteling
Madeleine, 92 jaar oud, belt een taxi om zich naar het bejaardentehuis te laten vervoeren waar ze voortaan gaat wonen. Ze vraagt Charles, de enigszins gedesillusioneerde chauffeur, om langs de plekken te rijden die belangrijk voor haar waren, om ze voor een laatste keer terug te zien. Gaandeweg, komt er via de straten van Parijs een buitengewoon verleden naar voren dat Charles niet onberoerd laat. Er zijn reizen die een leven kunnen veranderen…

L’INNOCENT

Louis Garrel

Met Nederlandse ondertiteling
Wanneer Abel hoort dat zijn moeder Sylvie, in de zestig, op het punt staat te gaan trouwen met een man uit de gevangenis, raakt hij in paniek. Gesteund door Clémence, zijn beste vriendin, zal hij er alles aan doen om haar te beschermen. Maar de ontmoeting met Michel, zijn nieuwe schoonvader, zou hem wel eens nieuwe perspectieven kunnen bieden…

TOUT LE MONDE AIME JEANNE

Céline Devaux

Met Nederlandse ondertiteling
Ledereen heeft altijd van Jeanne gehouden. Vandaag heeft ze een hekel aan zichzelf. Ze zit zwaar in de schulden en moet naar Lissabon om het appartement van haar moeder, die een jaar eerder overleed, te koop te zetten. Op het vliegveld komt ze Jean tegen, een grillige en ietwat opdringerige voormalige middelbare schoolvriend.

VORTEX

Gaspar Noé

Met Engelse ondertiteling
Het leven is een kort feest dat snel vergeten zal worden.

LA PAGE BLANCHE

Murielle Magellan

Met Engelse ondertiteling
Eloise zit alleen op een bankje in Parijs. Wie is ze? Wat doet ze hier? Ze kan zich niets herinneren! Ze begint aan een onderzoek vol verrassingen om te ontdekken wie ze is. En wat als dit geheugenverlies haar zou helpen om te ontdekken wie ze is, van wie ze houdt, en haar zou helpen om haar leven opnieuw uit te vinden?

JUMEAUX MAIS PAS TROP

Olivier Ducray, Wilfried Meance

Met Engelse ondertiteling
33 jaar na hun geboorte ontdekken twee tweelingbroers plotseling het bestaan van de ander … Voor Grégoire en Anthony is de verrassing des te groter omdat de ene wit is en de ander zwart! Er was een kans van één op een miljoen dat dit genetische verschijnsel zich zou voordoen.
Maar hun huidskleur is lang niet het enige dat hen onderscheidt! Door elkaar te leren kennen heeft geen van beiden de indruk de jackpot te hebben gewonnen…

JACK MIMOUN ET LES SECRETS DE VAL VERDE

Malik Bentalha, Ludovic Colbeau-Justin

Met Engelse ondertiteling
Na alleen te hebben overleefd op het vijandige eiland van Val Verde is de avonturier Jack Mimoun een ster geworden. Het boek met zijn ervaringen is een bestseller en zijn TV uitzending verslaat alle kijkcijfers. Hij wordt benaderd door de geheimzinnige Aurélie Diaz die Jack Mimoun terugbrengt naar Val Verde. Zij neemt hem mee op zoek naar het legendarische zwaard van piraat La Buse. Vergezeld door andere avonturiers gaat hij op een ongelooflijke schattenjacht met duizend gevaren.

UNE FEMME DE NOTRE TEMPS

Jean-Paul Civeyrac

Met Engelse ondertiteling
Juliane, politiecommissaris in Parijs, is een vrouw met een grote morele integriteit.
Maar de ontdekking van het dubbelleven van haar man zal haar plotseling tot daden leiden waartoe ze zichzelf nooit in staat zou hebben geacht…

BABYSITTER

Monia Chokri

Met Engelse ondertiteling
Na een seksistische grap die viraal is gegaan wordt Cédric, jonge vader, door zijn werkgever geschorst. Om het weer goed te maken gaat hij met de hulp van zijn broer onderzoeken waar zijn vrouwenhaat op berust door er een boek over te schrijven. Zijn vrouw Nadine lijdt aan een depressie en besluit haar zwangerschapsverlof in te korten. De komst van een babysitter met een ondeugende en betoverende charme zal hun leven op zijn kop zetten.

LE TEMPS DES SECRETS

Christophe Barratier

Met Engelse ondertiteling
– Verfilming van de roman van Marcel Pagnol –
– Jeugdfilm – 
Marseille, juli 1905. De jonge Marcel Pagnol is net klaar met de basisschool. Als stadskind vervoeren zijn vakanties in de heuvels van “La Gloire de mon père” en “Le Château de ma mère” hem van geluk. Hij is klaar om nieuwe avonturen te beleven, op de leeftijd waarop de tijd van onbezorgdheid plaats maakt voor die van geheimzinnigheid.

LA PETITE BANDE

Pierre Salvadori

Met Engelse ondertiteling
– Jeugdfilm – 
De kleine vriendengroep, dat zijn Cat, Fouad, Antoine en Sami, vier middelbare scholieren van 12 jaar. Uit trots en provocatie beginnen ze aan een krankzinnig plan: de fabriek laten ontploffen die hun rivier al jarenlang vervuilt. Maar in de nieuw gevormde groep komen vaak meningsverschillen voor.

ERNEST ET CÉLESTINE : LE VOYAGE EN CHARABIE

Julien Chheng, Jean-Christophe Roger

Geen ondertiteling
– Jeugdfilm – 
Ernest en Célestine gaan terug naar het land van Ernest om zijn kostbare gebroken viool te laten repareren. Ze ontdekken daar dat muziek al sinds jaren in het hele land verboden is. Voor onze twee helden is het ondenkbaar om zonder muziek te leven! Geholpen door onder meer een geheimzinnige gemaskerde strijder voor gerechtigheid proberen Ernest en Célestine dit onrecht ongedaan te maken en de vreugde in het land van de beren terug te brengen.