FILMS

ADIEU LES CONS

Albert Dupontel

Met Nederlandse ondertiteling  
Op 43-jarige leeftijd krijgt Suze te horen dat ze een ernstige ziekte heeft en besluit op zoek te gaan naar het kind dat ze op 15-jarige leeftijd bij de geboorte in de steek moest laten. Tijdens de zoektocht naar haar kind, wat leidt gedoe met allerlei instanties die haar van het kastje naar de muur sturen, ontmoet ze twee ongewone personages die haar zullen helpen in haar onwaarschijnlijke zoektocht: JB, een briljante en suïcidale ICT-er van in de vijftig met een zenuwinzinking, en Mr Blin, een blinde archivaris met een overweldigend enthousiasme.

ADN

Maïwenn

Met Nederlandse ondertiteling
Neige, gescheiden en moeder van drie kinderen, heeft een hele bijzondere relatie met haar Algerijnse grootvader die haar heeft opgevoed. Ze bezoekt hem vaak in het bejaardentehuis waar hij woont. Na zijn overlijden verslechterden de familierelaties. Het conflict tussen Neige en haar moeder, van Algerijnse afkomst, en haar vader, brengt Neige ertoe om gepassioneerd te gaan zoeken naar haar Algerijnse wortels, haar ware DNA.

THE VOICE OF LOVE (ALINE)

Valérie Lemercier

Met Nederlandse ondertiteling
Quebec, eind jaren ’60, Sylvette en Anglomard verwelkomen hun 14e kind: Aline. In de familie Dieu is muziek heel belangrijk en als Aline opgroeit, ontdekt ze dat ze een gave heeft, ze heeft een gouden stem. Als hij deze stem hoort, heeft muziekproducent Guy-Claude maar één idee in gedachten… om van Aline de grootste zangeres ter wereld te maken.

CALAMITY

Rémi Chayé

Met Nederlandse ondertiteling
In 1863 zijn Martha Jane en haar familie in een konvooi op weg naar het westen in de hoop op een beter leven. Als haar vader gewond raakt, moet Martha leren om de huifkar van het gezin te besturen. Martha, al snel bijgenaamd Calamity vanwege de vele rampen die ze veroorzaakt, is een echte tomboy. Ze knipt haar haar en begint een broek te dragen, veel geschikter en comfortabeler voor rijpaarden. De leider van het konvooi, een strenge en religieuze man, vindt dat ze teveel lef heeft. Martha wordt beschuldigd van diefstal en wordt gedwongen te vluchten. Het begin van een reeks avonturen.

DE GAULLE

Gabriel Le Bomin

Met Engelse ondertiteling
De oorlog was in volle gang tot mei 1940 en de Duitsers, geconfronteerd met slecht voorbereide geallieerden, stevenden af op een overwinning. Aan de vooravond van de val van Parijs deed de toenmalige regering een beroep op maarschalk Pétain die pleitte voor het stoppen van de gevechten en het ondertekenen van een wapenstilstand. Charles de Gaulle, onlangs gepromoveerd tot generaal, was tegen dit besluit en zou de loop van de geschiedenis veranderen. Hij weigerde de wapenstilstand en vernedering en organiseert het verzet vanuit Londen. De Gaulle heeft geen nieuws van zijn vrouw Yvonne en zijn kinderen, die zoals duizenden andere Fransen op de vlucht zijn geslagen voor de Duitse opmars. De Gaulle maakt zich zorgen over hun lot en probeert zijn vrouw te bereiken om zijn gezin naar Londen te laten komen.

DES HOMMES

Lucas Belvaux

Met Nederlandse ondertiteling
Na twee jaar in Algerije keren Bernard en Rabut, twee neven uit hetzelfde dorp die tijdens de oorlog opgeroepen waren, terug naar Frankrijk, voor altijd beschadigd door wat ze hebben gezien en meegemaakt. Rabut keert terug naar zijn familie. Bernard keert zijn familie en vrienden de rug toe en komt pas jaren later terug naar het dorp, waar hij een marginaal bestaan leidt. 40 jaar later, ter gelegenheid van de verjaardag van Solange, Bernard’s zus, worden ze ingehaald door het verleden en dat verstoort met geweld het kwetsbare sociale evenwicht van het stadje.

DONNE-MOI DES AILES

Nicolas Vanier

Met Nederlandse ondertiteling
Thomas, een tiener die geobsedeerd is door zijn mobiele telefoon en videospelletjes, heeft er geen zin in om de zomer bij zijn vader Christiaan door te brengen, die ornitholoog is, gespecialiseerd in wilde ganzen, en die ergens in de natuur woont. Vader en zoon vinden elkaar in een vreemd project, ze willen samen een ganzensoort redden door ze met een zweefvliegtuig vanuit Noorwegen naar de Camargue te lokken. Vader en zoon beginnen aan een gek en gevaarlijk avontuur.

#JESUISLA

Eric Lartigau

Met Engelse ondertiteling
Vijftig jaar oud, gescheiden, vader van twee kinderen, zakt Stéphane, chef-kok en eigenaar van een groot restaurant in Baskenland, weg in de verveling van de dagelijkse routine. De ontmoeting, op social media met Soo, een jonge Zuid-Koreaanse vrouw die in Seoel woont, zet zijn leven op zijn kop. In een opwelling vertrekt hij naar Seoel en hij waarschuwt Soo pas als hij al in het vliegtuig zit. Als hij in Seoul aankomt, is Soo er niet en ze beantwoordt zijn oproepen niet meer. Stéphane wacht een paar dagen op haar op het vliegveld, waar hij veel mensen ontmoeten en op alle mogelijke manieren probeert om met Soo in contact te komen.

LA BONNE ÉPOUSE

Martin Provost

Met Nederlandse ondertiteling
Emancipatie Komedie over de directrice van een huishoudschool (Juliette Binoche) die jonge vrouwen opleidt tot onderdanige echtgenote en huisvrouw. Het is 1967. Als haar patriarchale man onverwacht overlijdt, raakt de directrice bevlogen door de rebelse geest van de jaren zestig. Dat blijft niet zonder gevolgen voor haarzelf en voor de school.

LA DARONNE

Jean-Paul Salomé

Met Engelse ondertiteling
Patience Portefeux, een Frans-Arabische tolk voor de narcotica-afdeling van de politie, ontdekt dat de zoon van de verpleegster die voor haar moeder zorgt in het chique en dure verzorgingstehuis waar zij is opgenomen, betrokken is bij drugshandel. Patience besluit om hem te dekken en staat al snel aan het hoofd van een netwerk dat haar veel geld oplevert en haar in staat stelt om de hoge maandelijkse bijdrage aan het verzorgingstehuis te betalen. Haar eigen collega’s achtervolgen deze nieuwe drugsbarones, “La Daronne”, zonder te weten dat zij het is.

LE BONHEUR DES UNS

Daniel Cohen

Met Nederlandse ondertiteling
Lea, is normaalgesproken erg op zichzelf, maar schrijft en publiceert een succesvolle roman. Het succes verstoort de relaties, en leidt tot onenigheid met oude vrienden. Marc, haar egocentrische man, voelt zich bedreigd door de nieuwe populariteit van zijn vrouw. Carine, haar beste vriendin, barst van jaloezie. De sociale dynamiek wordt verstoord en vriendschappen worden bedreigd.

LE DISCOURS

Laurent Tirard

Met Nederlandse ondertiteling
Adrien, een depressieve veertiger, zit vast in een familiediner, met zijn ogen aan zijn telefoon gekluisterd in wanhopige afwachting van een sms’je van zijn ex-vriendin Sonia die hem net heeft verlaten. Op dat moment vraag Ludo, zijn toekomstige zwager, of hij een toespraak wil houden op het aanstaande huwelijk met zijn zus, waardoor Adrien plotseling ernstig in paniek raakt…

LE MEILLEUR RESTE À VENIR

Alexandre de La Patellière

Met Nederlandse ondertiteling
Door een enorm misverstand besluiten twee jeugdvrienden, ieder er van overtuigd dat de ander nog maar enkele maanden te leven heeft, alles te laten vallen om samen de verloren tijd in te halen.

MISS

Ruben Alves

Met Nederlandse ondertiteling
Sinds zijn negende groet Alex op met slechts één droom in gedachten, hij wil Miss Frankrijk worden. Enkele jaren na het verlies van zijn beide ouders krijgt Alex weer zelfvertrouwen wanneer hij eindelijk besluit om deze vergeten droom te vervullen door zijn identiteit als jongen te verbergen. Alex begint aan een meedogenloze competitie en een zoektocht naar zijn ware seksualiteit en identiteit.

PAPICHA

Mounia Meddour

Met Engelse ondertiteling
Algerije 1997: Nedjma is studente en droomt ervan om styliste te worden na het succes van haar modecollecties die ze ‘s nachts in de clubs van de stad verkoopt aan de “Papichas”, hippe Algerijnse jonge vrouwen. Als de politieke situatie verslechtert, verzet Nedjma zich en probeert ten koste van alles een modeshow met haar creaties te organiseren.

PETIT PAYS

Éric Barbier

Met Nederlandse ondertiteling
Gaby, een jongentje meteen een Rwandese moeder en een Franse vader, woont in Burundi in de jaren negentig van de vorige eeuw. Zijn ouders staan op het punt om te scheiden en Gaby woont bij zijn vader en zus. Hij groeit daar onbezorgd op met zijn onafscheidelijke groepje vrienden. De burgeroorlog en het bloedbad van de Tutsi’s door de Hutu’s maken op brute wijze een einde aan de onschuld van zijn jeugd.

POLICE

Anne Fontaine

Met Nederlandse ondertiteling
In contrast met hun dagelijkse routine bij de nationale politie wordt een bijzondere missie toegewezen aan een groep Parijse agenten: het begeleiden van een asielzoeker naar de grens en hem uitzetten. Als Virginie, een van hen, begrijpt dat het leven van de gevangene in zijn thuisland wordt bedreigd, staat ze voor een moreel dilemma en probeert ze haar collega’s te overtuigen hun ogen te sluiten en hem te laten ontsnappen.

UN TRIOMPHE

Emmanuel Courcol

Met Engelse ondertiteling
Étienne is een ouder wordende acteur, zijn succes is tanende. Hij probeert de eindjes aan elkaar te knopen en dankzij een vriend die directeur van een theater is, gaat hij theaterlessen geven in de gevangenis. Onder de indruk van het talent en het natuurlijke charisma van de gevangenen begint hij vervolgens aan een ongelooflijk artistiek en menselijk avontuur: het opvoeren van een toneelstuk van Beckett met de gevangenen dat ze op het podium van een echt theater zullen uitvoeren.

YAKARI

Toby Genkel, Xavier Giacometti

Zonder ondertiteling
Yakari, een jonge en onverschrokken Sioux en de rest van zijn stam bereiden zich voor om binnenkort te migreren, maar eerst moeten ze meer paarden vinden. Yakari volgt dan het spoor van Kleine Bliksemschikt = Petit-Tonnerre, de ontembare mustang. In zijn zoektocht ontmoet hij de Grote Adelaar, zijn totemdier, dat hem de gave biedt om met dieren te praten en ze te begrijpen…