SPECIALE EVENEMENTEN

Een aantal Speciale Evenementen vinden plaats in deze week die in het teken staat van de Franse cinema. Net als in de vorige edities hebben wij voor u verschillende speciale evenementen georganiseerd. Deze avonden vinden allemaal plaats in de FilmHallen (10-15 november). Prestigieuze gasten zullen onderwerpen aansnijden die hen dierbaar zijn in verband met de door TAPIS ROUGE Franse FilmSelectie geprogrammeerde films. Voorafgaand aan de vertoning van de film wisselen de sprekers, ter plaatse en/of per videoverbinding met elkaar van gedachten.

SOIRÉE D’OUVERTURE

C’EST MON HOMME

Donderdag 10 november – 19:30 (Zaal1)/20:00 (Zaal2)
Het festival opent dit jaar met C’EST MON HOMME, een film van Guillaume Bureau, met Leïla Bekhti, Karim Leklou en Louise Bourgouin. De film wordt vertoond in voorpremière in aanwezigheid van Guillaume Bureau, regisseur van de film, en Karim Leklou, een van de hoofdrolspelers. Ze zullen in gesprek gaan met Pierre-Pascal Bruneau, voorzitter en oprichter van Tapis Rouge. Na de film zullen Guillaume Bureau en Karim Leklou vragen van het publiek beantwoorden.

LE PRIX TAPIS ROUGE

VERTONING VAN DE BEKROODE FILM

Vrijdag 11 november – 19:30
De Prix Tapis Rouge wordt uitgereikt aan de beste verfilming van een Franstalige roman. De prijs wordt toegekend door een Frans-Nederlandse jury onder voorzitterschap van Pierre Assouline, van de Académie Goncourt, en is samengesteld uit Chazia Mourali, radio- en televisiepresentatrice, Margot Dijkgraaf, literair criticus en auteur, en Michel Crépu, voormalig criticus bij Masque et la Plume. Dit jaar maken ook de Belgisch-Nederlandse schrijfster Lieve Joris en Antoine Barraud, regisseur en scenarioschrijver, deel uit van de jury. Zij presenteren de avond samen met Pierre-Pascal Bruneau, voorzitter en oprichter van Tapis Rouge, en zullen de winnende film van de Prix Tapis Rouge 2022 bekend maken.

SOIRÉE AFFAIRE D’ÉTAT

KOMPROMAT

Zaterdag 12 november – 18:30
Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal, vertelt KOMPROMAT over de ongelooflijke beproeving van de directeur van de Alliance Française van Irkoetsk, in Siberië, die ten onrechte beschuldigd, veroordeeld en opgesloten werd in de gevangenissen van Vladimir Putin. Ariejan Korteweg, politiek redacteur in Den Haag voor De Volkskrant, gaat in gesprek met Pierre-Pascal Bruneau, voorzitter en oprichter van Tapis Rouge, over dwangmethoden en de obsessie van het Russische regime met “inlichtingen” en spionage.

PARIS – FLUCTUAT NEC MERGITUR

VOUS N’AUREZ PAS MA HAINE

Zondag 13 november – 16:30
Twee films uit het programma van Tapis Rouge 2022 zijn gewijd aan de aanslagen van 13 november 2015: VOUS N’AUREZ PAS MA HAINE en REVOIR PARIS. Kilian Riedhof, regisseur van VOUS N’AUREZ PAS MA HAINE en Jean-Yves Roubin, producent en initiatiefnemer van de film, zullen in gesprek gaan met Pierre-Pascal Bruneau, oprichter van Tapis Rouge. Na de film beantwoorden Kilian Riedhof en Jean-Yves Roubin vragen van het publiek.

SOIRÉE DÉCOUVERTE

TOUT LE MONDE AIME JEANNE

Maandag 14 november – 18:45
TOUT LE MONDE AIME JEANNE, de eerste speelfilm van Céline Devaux, is een originele en vernieuwende film. Blanche Gardin, in de hoofdrol, wordt geleid door een innerlijke stem die op het witte doek de vorm aanneemt van een klein geanimeerd personage. Céline Devaux, die twee korte animatiefilms op haar naam heeft staan, maakt op ingenieuze wijze gebruik van animatie om deze innerlijke stem weer te geven. Céline Devaux zal haar film presenteren en in gesprek. Na afloop van de film zal Céline Devaux vragen van het publiek beantwoorden.

SOIRÉE DE CLÔTURE

L’INNOCENT

Dinsdag 15 november – 19:30
L’INNOCENT, geregisseerd en vertolkt door Louis Garel naast Roschdy Zem, Noémie Merlant en Anouk Grinberg, is een bitterzoete, tedere, sympathieke en dwaze komedie.