Films

Les indésirables

Ladj Ly

Nederlandse ondertitels

rrr

Haby, een jonge vrouw die zeer betrokken is bij de gemeenschap in haar buurt, gaat de strijd aan met de gemeente om de sloop van “Gebouw nr. 5” te voorkomen. Les Indésirables laat de groeiende huizencrisis zien, tegen een achtergrond van raciale spanningen, armoede, vooroordelen en blunders van de politie.

Visions

Yann Gozlan

Engelse ondertitels

rrr

Estelle, pilote, leidt een perfect geregeld leven met haar man. Maar haar werk verstoort haar biologische ritme. Op een dag kruist ze het pad van Ana, met wie ze 20 jaar eerder een gepassioneerde affaire had. Door deze hereniging komt ze in een huiveringwekkende spiraal terecht.

Le livre des solutions

Michel Gondry

Nederlandse ondertitels

rrr

Filmregisseur Marc vlucht met zijn crewleden naar een dorpje in de Cevennen om bij zijn tante zijn film af te maken. Daar aangekomen uit zijn creativiteit zich in een miljoen ideeën die hem in chaos storten. Marc begint dan Het Boek der Oplossingen te schrijven, een gids met praktische adviezen…

Le Pot-au-feu

Tran Anh Hùng

   Nederlandse ondertitels

rrr

Eugénie, een uitstekende kok, werkt al 20 jaar voor de beroemde gastronoom Dodin. Dit leidde tot een romantische relatie, maar Eugénie, die naar vrijheid verlangde, heeft nooit met Dodin willen trouwen. Dus besluit Dodin iets te doen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: voor haar koken.


Le retour

Catherine Corsini

Engelse ondertitels

rrr

Khédidja werkt voor een rijke familie die haar vraagt om tijdens de zomer op hun kinderen te passen op Corsica. Hierdoor kan ze samen met haar dochters terugkeren naar het eiland dat ze 15 jaar eerder onder tragische omstandigheden verliet. De reis is voor hen een kans om een verborgen deel van hun geschiedenis te ontdekken.


La nuit du verre d’eau

Carlos Chahine

Engelse ondertitels

rrr

Libanon, zomer 1958. Het rustige leven in het dorp wordt opgeschud door de echo’s van een revolutie in Beiroet en de komst van twee Franse vakantiegangers. Layla, een perfecte moeder en echtgenote, opent haar ogen voor de patriarchale samenleving die hen in bedwang houdt.


Le consentement

Vanessa Filho

 Engelse ontertitels

rrr

Parijs, 1985. Vanessa is dertien wanneer ze Gabriel Matzneff ontmoet, een geroemde vijftigjarige schrijver. De jonge tiener wordt de geliefde en muze van deze door de culturele en politieke wereld gevierde man. Vanessa verliest zichzelf in haar relatie met Gabriel en lijdt steeds heviger onder de destructieve greep hij op haar heeft.

Temps mort

Eve Duchemin

Nederlandse ondertitels

rrr

Voor het eerst in lange tijd krijgen drie gevangenen een weekend verlof. 48 uur om te landen. 48 uur om weer contact te maken met hun geliefden. 48 uur om de verloren tijd in te halen.

L’amour et les Forêts

Valérie Donzelli

– Een bewerking van de roman L’amour et les forêts van Eric Reinhardt –
Nederlandse ondertitels

rrr

Wanneer het pad van Blanche kruist met Greg, denkt ze dat ze de man ontmoet die ze zocht. Ze laat haar angsten varen, neemt afstand van haar familie en haar tweelingzus. Stukje bij beetje komt ze in de val van een bezitterige en gevaarlijke man. Uit schaamte en angst durft ze haar man niet aan te geven.

Rien à perdre

Delphine Deloget

Engelse ondertitels

rrr

Sylvie woont in Brest met haar twee kinderen, Sofiane en Jean-Jacques. Op een nacht verwondt Sofiane zichzelf, wanneer hij alleen in de flat is. Na aangifte wordt hij uit huis geplaatst. Dankzij haar advocaat, broers en de liefde van haar kinderen is Sylvie ervan overtuigd dat ze sterker is dan het rechtssysteem.

Les pas perdus

Roda Fawaz & Thibaut Wohlfahrt

Engelse ondertitels

rrr

Het gerechtsgebouw opent haar deuren. Mensen op zoek naar vrijheid, liefde en vergeving haasten zich naar binnen. Ze zijn op doorreis in de zogenaamde Salle des pas Perdus. Maar niet lang. Vandaag maken ze een keuze die hun leven op z’n kop zal zetten, en ze zullen ontdekken dat hun zoektocht niet zonder gevolgen is.

Chien de la casse

Jean-Baptiste Durand

Engelse ondertitels

rrr

Dog en Mirales zijn jeugdvrienden. Om de tijd te doden, heeft Mirales de gewoonte Dog te plagen. Hun vriendschap komt in gevaar door de komst van de jonge Elsa, met wie Dog een romantische relatie krijgt. Vol jaloezie moet Mirales zijn verleden loslaten om volwassen te worden en zijn plaats in het leven te vinden.

Avant que les flammes ne s’éteignent

Mehdi Fikri

Engelse ondertitels
rrr
Na de dood van haar broertje bij een politiecontrole begint Malika, omringd door haar hele familie, een juridische strijd en besluit ze er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de waarheid wordt verteld.

La fille de son père

Erwan Le Duc

Nederlandse ondertitels

rrr

Etienne is amper 20 wanneer zijn dochter Rosa wordt geboren. Als Rosa’s moeder, Valérie, hen in de steek laat, maakt Etienne hier geen punt van. Etienne en Rosa bouwen samen een gelukkig leven op, maar 16 jaar later, wanneer Rosa weggaat om te studeren en ze uit elkaar moeten gaan, komt het verleden weer boven.

Une nuit

Alex Lutz

Nederlandse ondertitels

rrr

Parijs, overvolle metro, een avond als elke andere. Een vrouw duwt een man. De spanning tussen hen verandert al snel in brandend verlangen. De vreemdelingen stappen uit de trein en bedrijven de liefde in een fotohokje. De nacht is nu van hen.  Zullen ze afscheid moeten nemen in dit Parijs van verlaten straten?

Un coup de maître

Rémi Bezançon

Engelse ondertitels

rrr

Kunstgaleriehouder Arthur vertegenwoordigt kunstenaar Renzo, die midden in een existentiële crisis zit. De twee mannen zijn verenigd in hun liefde voor kunst. Renzo heeft al jaren geen inspiratie meer en zakt langzaam weg in radicalisme. Om hem te redden bedenkt Arthur een gewaagd plan dat hen uiteindelijk zal inhalen.

Les complices

Cecilia Rouaud

Engelse ondertitels

RRR

Max, een meedogenloze huurmoordenaar, heeft een probleem: hij valt flauw bij de minste druppel bloed. Nu zijn toekomst in het beroep in gevaar is, zal hij zich moeten omscholen. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Hij roept de hulp in van zijn buren. Max raakt snel gehecht aan het jonge stel, totdat zijn verleden hem inhaalt.

Arrête avec tes mensonges

Olivier Peyon

– Een bewerking van de autobiografie: Arrête avec tes mensonges de Philippe Besson –
Engelse ondertitels

rrr

Romanschrijver Stéphane Belcourt keert voor het eerst terug naar de stad waar hij opgroeide. Daar ontmoet hij Lucas, de zoon van zijn eerste liefde. Herinneringen stromen bij hem terug: onbedwingbaar verlangen, een passie die moet worden verzwegen. Deze eerste liefde heette Thomas. Ze waren allebei 17.

Yannick

Quentin Dupieux

Engelse ondertitels

rrr

Midden in een voorstelling van “Le Cocu”, een zeer slechte “boulevard revue”, staat Yannick op en onderbreekt de show om de avond naar zijn hand te zetten.

Un métier sérieux

Thomas Lilti

  Nederlandse ondertitels

rrr

Het is weer tijd voor school. Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane, een toegewijde en hechte groep leraren, krijgen gezelschap van Benjamin, een jonge, onervaren invaldocent. Benjamin staat op het punt om te ontdekken hoezeer de passie voor lesgeven nog leeft in een fragiele instelling.

Je verrai toujours vos visages

Jeanne Herry

Nederlandse ondertitels

rrr

Sinds 2014 biedt Restorative Justice in Frankrijk slachtoffers en daders van misdrijven de kans om met elkaar te praten in een veilige omgeving, onder begeleiding van professionals en vrijwilligers. Tijdens hun reis is er woede en hoop, stilte en woorden, realisaties, hernieuwde overtuiging en soms, genoegdoening.

Captives

Arnaud des Pallières

– Een bewerking van de roman Le Bal des Folles van Victoria Mas –  
Engelse ondertitels

rrr

Paris, 1894: Fanni laat zich bewust opnemen op de gesloten afdeling van het ziekenhuis Salpêtrière, om de levensgeschiedenis van haar moeder boven water te halen. Ten koste van haar eigen leven gaat ze de strijd aan met dit gesloten instituut.

Les secrets de mon père

Véra Belmont

Nederlandse ondertitels

rrr

Michel en Charly verbeelden zich dat hun zwijgzame vader vroeger een schattenjager was. Maar welk verleden verbergt hij echt? Deze stripverfilming combineert animatie en archiefbeelden en geeft een toegankelijke inkijk in de Tweede Wereldoorlog.