DE GESCHIEDENIS VAN HET FESTIVAL

Tapis Rouge Frans Filmfestival werd opgericht in 2019 door de stichting L’Échappée Belle. Met ruim vierduizend toeschouwers is Tapis Rouge Frans Filmfestival in vier jaar tijd uitgegroeid tot het belangrijkste Frans culturele evenement (in aantal deelnemers) in Nederland. Elke jaar worden twintig films vertoond in zestig sessies. Alle films in het programma zijn previews, en soms exclusives als de film niet in Nederland gedistribueerd wordt. Elke dag zijn er speciale avonden met regisseurs en acteurs. Het doel van het festival is om aan Nederlanders de Franse films van het jaar te presenteren die het beste de geest en originaliteit vertegenwoordigen die de Franse  cinema zo bijzonder maken, en waarvan u een van de meest emblematische regisseurs bent.

HET TEAM

Pierre-Pascal Bruneau
Oprichter en voorzitter van Stichting L’Echappée Belle en Tapis Rouge
ppb@echappeebelle.nl
Mascha Ihwe
Directrice van het festival Tapis Rouge
directeur@tapisrouge.nl
Justine Knijn
Productie
productie@tapisrouge.nl
Manon Terryn
Stagiaire en Communicatie
communicatie@tapisrouge.nl
Milly Schloss
Persrelaties
presse@tapisrouge.nl
Hortense Marchand
Stagiaire en Productie Assistente
info@tapisrouge.nl

DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING

L’Échappée Belle is een stichting naar Nederlands recht die tot doel heeft Franstaligen en Francofielen in Nederland en de Franse gemeenschap een divers aanbod te bieden van culturele evenementen in Amsterdam gerelateerd aan de Franse taal en cultuur. L’Échappée Belle is in 2016 opgericht door Pierre-Pascal Bruneau, een voormalige Parijse advocaat die sinds 2013 in Amsterdam woont, hij opende in 2014 de Franse boekhandel Le Temps Retrouvé, gelegen in het historische centrum van Amsterdam aan de Keizersgracht 529.

De stichting organiseert literaire avonden voor Franstalige schrijvers, maar ook conferenties, literaire en culturele avonden over uiteenlopende onderwerpen, van La Fontaine tot André Malraux, via Tartuffe-en-45-minutes! Onze evenementen vinden plaats op verschillende locaties, waaronder de Amstelkerk en het grote theater van de OBA (de openbare bibliotheek van Amsterdam). Tapis Rouge Frans Filmfestival werd opgericht in 2019 door de stichting L’Échappée Belle. Met ruim vierduizend toeschouwers is Tapis Rouge Frans Filmfestival in vier jaar tijd uitgegroeid tot het belangrijkste Frans culturele evenement (in aantal deelnemers) in Nederland. Elke jaar worden twintig films vertoond in zestig sessies. Alle films in het programma zijn previews, en soms exclusives als de film niet in Nederland gedistribueerd wordt.