TAPIS ROUGE CLASSIQUES IS TERUG

In dit programma duiken we in de (cult)klassiekers van de Franse cinema. Met elke maand (behalve augustus) een bijzondere klassieke film. Iedere film wordt 2 à 3 keer getoond. De eerste voorstelling is altijd op een zondag middag en deze wordt altijd ingeleid met een  kort én spannend context verhaal over de film.

Onze nieuwe partner in crime voor deze geliefde serie is De Uitkijk, het prachtige historische filmhuis in hartje Amsterdam, dat al ruim 100 jaar de parels van de cinema toont.

Deze reeks is en ode aan Franse filmmakers, actrices, acteurs, en scenaristen, die hun stempel hebben gedrukt op één en soms zelfs meerdere generaties.

Van o.a. de New Wave tot Louis de Funès, Jacques Tati, Marcel Carné, Jean Renoir, Henri-Georges Clouzot, Claude Chabrol, Bertrand Tavernier, Agnès Varda en Marguerite Duras. Maar  we gaan ook films tonen van filmmakers van de recentere generaties, zoals o.a. van Chantal Akerman, François Ozon, Olivier Nakache en Éric Tolédano, Quentin Dupieux, Céline Sciamma, Michel Gondry, Maïwenn… en veel meer.


PROGRAMMA & TICKETS

Het programma bij De Uitkijk start op zondag 30 juni 2024.

Hieronder vindt je de agenda met meer info over de film, data en tijden en ticket links.

Les enfants du Paradis (1945), een film van Marcel Carné naar een scenario van Jacques Prévert, met in de hoofdrollen Arletty, Maria Casarès, Pierre Brasseur, Jean-Louis Barrault en Marcel Herrand. Les enfants du Paradis wordt beschouwd als een van de beste films aller tijden. Hij staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. "Ik zou al mijn films geven om Les enfants du Paradis gemaakt te hebben", zei François Truffaut.
Ticket